Innoveren Door Co-Creatie In Het MBO

Acht jaar werkte Louise als manager van de vier creatieve vakopleidingen, Mode Maatwerk, Interieurdesign, Game artist & Game developer en tenslotte Mediavormgeving. Ze vonden de aansluiting met de creatieve industrie, de flexibilisering van het curriculum en de innovatie die nodig was om bij te blijven bij de razendsnelle ontwikkelingen op digitaal gebied. Eindelijk drong ook door dat de mode-industrie tot de meest vervuilende bedrijfstak hoort, op alle gebieden, kinderarbeid, giftige kleurstoffen, overproductie. Ook hier lag de cross-over met techniek voor de hand, experimenteren met Fabric Labs waar met bacteriën geëxperimenteerd werd. Helaas belemmerde de pandemie een spetterende modeshow waar al die nieuwe ontwikkelingen in beeld konden komen maar door ons partnerschap met Forum konden we een film maken in een leeg Forum met een knipoog naar de eenzame opsluiting van de studenten. Sommigen hadden thuis geen plek om te naaien of sloopten een deur uit hun slaapkamer als tekentafel, anderen hadden geen rustige plek om huiswerk te maken. De film Close(d) up maakte furore en Sije Kingma kreeg dat jaar de eerste prijs voor de wedstrijd beste Groninger non-fictie film in opdracht die Forum ieder jaar organiseert. Iedere drie jaar wordt de strategische koers van Alfa-college ge-update, ondernemend leren en het aangaan van langdurige partnerschappen om de regio sterker te maken.  CLAUDY investeerde in het implementeren van het curriculum bij Mode en Gaming. Op haar boerderij in Huns konden studenten met het hoofd, hart en handen ervaren hoe het is om wol van Drentse heideschapen te verwerken. Nieuwe methodieken werden ingezet zoals werkplaatsleren op het Suikerterrein, er verschenen lemen hutten, pizza-ovens, Trinity-gardens, bootcamps, varkens, hennepplantages, tiny houses op waterstof, wat een uitspatting van creativiteit. Succesfactoren zijn de cross-overs met andere opleidingen. Het symposium en de pop-upexpositie waren een groot succes en gaven een kleurrijk beeld en inspiratie om ook aan de slag te gaan. Het bewustzijn over het belang van de circulaire economie nam toe.