Louise Hompe(Enschede 1954) verhuisde op haar achtste naar Nijmegen waar ze na de middelbare school (Atheneum) studeerde. Sinds 1985 werkt ze in het onderwijs; een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jongeren ziet ze als haar levenstaak. Innoveren en ontwikkelen is haar tweede natuur. Zo werkte ze met Europese partners aan vele projecten op het gebied van scholing en ontwikkeling. Sinds 2008 werkt ze als opleidingsmanager bij Alfa-college in Groningen.

Hompe heeft Indische roots, haar vader was een Indo en ging na zijn kostschooltijd op Java in Nederland studeren waar hij haar moeder ontmoette. Samen werkten ze van 1945 tot 1950 in het afgelegen Noord- en Midden-Celebes (Sulawesi). De avontuurlijk geest van haar ouders heeft ze geërfd. Ze is reislustig en bovenmatig nieuwsgierig naar de mens en zijn omgeving in alle uithoeken van de wereld.

Naast haar interesse voor Friese paarden (ze is inspecteur van het Fries Paarden Stamboek) en Flamenco (zang en dans bij flamencogroep Rosario) is schrijven haar passie. In 2010 debuteerde ze met de Indische familiekroniek Uitgestelde huwelijksnacht, waarin ze vier generaties Hompe-Welter beschrijft, van 1890 tot 2008.

Vlak daarna kreeg ze borstkanker. Lees wat haar overkwam in K, ……en nu verder. Het boek verschijnt 27 oktober.

Schrijfclub: Schrijven is altijd haar passie geweest, al waren dat eerst brieven, essays, reclameteksten en verhalen over haar reizen. Nadat Louise besloten had om een boek te schrijven over haar familiegeschiedenis meldde zij zich in 2003 aan bij de cursus ‘Grenzeloos Schrijven’ onder leiding van Jan Brokken. Deze cursus had als doel om debuterende schrijvers te stimuleren en te begeleiden tot publicatie. Deze schrijfclub bestond tien jaar, onder toeziend oog en kritische pen van Jan Brokken. De boeken De wil en de weg, over het schrijven van romans en verhalen en Het hoe, over het schrijven van romans, verhalen en non-fictie (Jan Brokken, uitgeverij Augustus) zijn gebaseerd op de referaten tijdens de schrijflessen.

Voor meer informatie over de Friese paarden: zie www.kfps.nl

En voor de flamenco: www.flamencogroningen.nl